Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-06@22:23:46 GMT

بررسی کارشناسی پژو آردی آی

تاریخ انتشار: ۱۷ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۷۷۵۱۷

بررسی کارشناسی پژو آردی آی

آفتاب‌‌نیوز :

پژو آردی یکی از اولین شاهکار‌های تلفیقی این خودرو است. این خودرو که در سال ۷۸ روانه بازار شد، اولین حاصل‌جمع پژو ۴۰۵ با خودرویی دیگر بود که ایران‌خودرو آن را طراحی کرده بود. پژو ۴۰۵ که در سال‌ها ۷۳ تا ۷۵ به‌صورت وارداتی در ایران عرضه شد. این خودرو در سال ۷۵ وارد خط مونتاژ ایران‌خودرو شد و توانست بازار سدان‌های سایز متوسط میان‌قیمت را به‌خوبی در دست بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بااین‌حال پیکان سدان موفق و قدیمی دیگر ایران‌خودرو در لاک قدمت فرو رفته بود، تنها به‌دلیل قیمت مناسب و شناخت عمومی نسبت به آن همچنان موردتوجه بود.

ایران‌خودرو در حرکتی محیرالعقول اقدام به تلفیق موتور و بدنه این دو کرد. حاصل کار پژو آردی بود: سدان میان‌سایز و دیفرانسیل عقب با معایب و نواقص متعدد. البته قیمت مناسب آردی در مقابل پژو ۴۰۵ و ظاهر به‌روز آن نسبت به پیکان باعث توجه عمومی شد، اما معایب آن اعتراض عمومی را نیز به دنبال داشت.

مشخصات فنی پژو آردی آی

نواقص ساختاری پژو آردی باعث شد تا ایران‌خودرو در سال ۸۲ اقدام به اصلاح برخی از مشکلات و بهینه‌سازی موتور و برخی دیگر قطعات آردی کند. حاصل این تلاش پژو RDi نام گرفت. اصلی‌ترین تغییر ایجادشده جایگزین‌شدن سیستم سوخت‌رسانی انژکتوری بر موتور قبلی و حذف کاربراتور بود. این تغییر باعث کاهش چشمگیر مصرف سوخت خودرو شد. موتور خودرو همان موتور ۱۶۰۰ پیکان بود که با عنوان موتور HVO شناخته می‌شد. توان خروجی آن ۷۵ اسب بخار و گشتاورش ۱۱۵ نیوتن‌متر بود که به کمک یک گیربکس ۵ سرعته دستی به چرخ‌های عقب خودرو منتقل می‌شد. آردی آی همچنین از کولر و فرمان هیدرولیک بهره می‌برد؛ آنچه در آردی دیده نمی‌شد. جزئیات مشخصات فنی آردی آی را دیوار بررسی کرده است.

طراحی بدنه و کابین پژو آردی آی

آردی آی در ظاهر هیچ تفاوتی با آردی معمولی نداشت و در کابین نیز همان خودروی قبلی بود. به این ترتیب همچنان با یک دوقلوی ناهمسان پژو ۴۰۵ مواجه بودیم که در نمای پشت، فرم چراغ‌ها و پنل روی صندوق بار آن متفاوت از پژو ۴۰۵ موجود در ایران بود. در نمای روبه‌رو نیز کمی فرم چراغ‌ها و سپر آن متفاوت بود. البته باید افزود که آردی آی همچنان با رنگ روغنی عرضه می‌شد و این نیز تفاوت دیگر آن با پژو ۴۰۵ بود. مقایسه آردی آی با خودرو‌های هم‌سطح را در https://divar.ir/s/tehran/car/peugeot/۲۰۶ ببینید.

مزایا و معایب پژو آردی آی

بزرگ‌ترین نقص پژو آردی را باید عدم تناسب موتور و بدنه و شاسی آن دانست. موتور پیکان دیفرانسیل عقب و پژو ۴۰۵ دیفرانسیل جلو بود. این ناهماهنگی باعث لرزش مداوم بدنه هنگام حرکت می‌شد. دیفرانسیل عقب‌بودن خودرو همچنین باعث کاهش فضای اتاق و صندوق بار خودرو شده بود. یکی دیگر از مشکلات جدی پژو آردی صدای زیاد موتور و گیربکس آن بود. این صدا که به‌دلیل عایق‌بندی ضعیف موتور به‌شدت به داخل اتاق نفوذ می‌کرد، عجیب و غیرعادی به نظر می‌رسید. گیربکس با هر تغییر دنده صدایی عجیب می‌داد که آزاردهنده و البته لاینحل بود. ضعف متریال کابین و مونتاز قطعات نیز امری تکراری بود که در تمامی محصولات ایران‌خودرو گاهی شدیدتر گاهی خفیف‌تر دیده می‌شد و می‌شود. پژو آردی حتی در نسخه آی، شرایط شدیدتر را داشت.

آردی آی همچنین ضعف شدید هندلینگ و فرمان‌پذیری داشت و خودرو در سرعت‌های زیاد کاملاً از کنترل خارج می‌شد. شتاب کم خودرو نیز از دیگر مشکلات آن بود که به‌دلیل عدم تناسب بدنه و کابین ایجاد می‌شد. خودرویی با صفر تا صد بالای ۱۵ ثانیه، راننده و سرنشینان را به سال‌های آخر دهه ۷۰ میلادی می‌برد. آردی آی در زمان عرضه بازار خوبی داشت و حتی فروش بهتری از آردی کسب کرد. دلیل اصلی فروش آن ظاهر خوب و مناسب و قیمت پایین آن بود. البته اعتماد عمومی به موتور پیکان، تعمیرات راحت، هزینه نگهداری پایین و تأمین قطعات بی‌دردسر را نیز باید به این موارد اضافه کرد. همه این نکات باعث می‌شود آردی آی همچنان خودرویی اقتصادی و مناسب‌تر از پراید به نظر برسد. (اگر RDI میخوای بخری به دیوار سربزن)

منبع: آفتاب

کلیدواژه: تبلیغات بازار خودرو قیمت خودرو ایران خودرو پژو ۴۰۵

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۷۷۵۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز فروش اقساطی 2 محصول کرمان موتور (+جدول فروش)

شرکت کرمان موتور شرایط فروش اقساطی 2 محصول خود را اعلام کرد. در این طرح فروش، 2 محصول این شرکت شامل جک J4 و کی ام سی T8 به فروش می رسند.

به گزارش عصر ایران بر اساس اعلام شرکت کرمان موتور این شرکت فروش اقساطی خودرو پیکاپ T۸ را از 17 تا 31 اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ آغاز کرد. قیمت خودرو تی۸ برای سال ۱۴۰۳ مبلغ یک میلیارد و ۶۹۷ میلیون تومان اعلام شده است .

فروش خودرو پیکاپ کی ام سی T۸ با پیش پرداخت 997 میلیون تومانی و دوره های بازپرداخت اقساط بصورت ۱۸، ۲۴ و 36ماهه اعلام شده است. سند محصول در رهن شرکت کرمان موتور خواهد بود. جریمه تاخیر در تحویل خودرو نیز ماهیانه ۳ درصد می باشد. زمان تحویل خودرو پیکاپ T۸ به خریداران 90 روز کاری خواهد بود.

جدول فروش اقساطی T8

همچنین  فروش اقساطی خودرو سواری جی۴ نیز از 17 تا 31 اردیبهشت از سوی کرمان موتور انجام می شود. قیمت خودرو سواری جی۴ برای سال ۱۴۰۳ مبلغ ۷۹۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان اعلام شده است. فروش خودرو جی۴ با پیش پرداخت ۵۴۱ میلیون تومانی و دوره های بازپرداخت اقساط بصورت ۱۸، ۲۴ و ۳۰ ماهه اعلام شده است.

زمان تحویل خودرو جی۴ به خریداران ۶۰ روز کاری خواهد بود و رنگ خودروهای سواری جی۴ نیز سفید، مشکی، خاکستری طوسی روشن متالیک، قرمز، آبی زنگاری و قهوه ای متالیک اعلام شده است. جدول فروش جک جی 4 کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: تحویل تاکسی های تمام برقی کرمان موتور به تاکسیرانی تهران (+عکس) نمایش رسمی جک T9 توسط کرمان موتور در نمایشگاه خودرو تهران (+فیلم، عکس و مشخصات خودرو)

دیگر خبرها

  • (عکس) مقایسه ال۹۰ با نمونه بومی‌سازی شده!
  • L90 ایرانی؛ رونمایی از رقیب جدید تارا و دنا
  • آغاز فروش اقساطی 2 محصول کرمان موتور (+جدول فروش)
  • دلیل کوبش زیاد 405 در دست انداز
  • مشخصات یک خودروی جدید ایرانی منتشر شد
  • درباره خودرو اکستریم VX
  • با نواده پژو ۴۰۵ معروف آشنا شوید /عکس
  • بازگشت پرشکوه هاوال با H۶
  • مشخصات ال۹۰ ایرانی اعلام شد + عکس
  • دلیل کوبش زیاد 405 در دست‌انداز